فهرست مطالب

Dental School - Volume:28 Issue: 3, 2010

Journal of Dental School
Volume:28 Issue: 3, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/07/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهره طبیب زاده نوری، مرجان سمسارها صفحه 124
    سابقه و هدف
    با توجه به مشکلات استفاده از روش جراحی پیوند آزاد لثه و وجود برخی گزارش ها در استفاده از الودرم در افزایش عرض لثه کراتینیزه، این مطالعه با هدف مقایسه دو روش پیوند آزاد لثه و الودرم در افزایش عرض لثه کراتینیزه در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1385-1384 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با طراحی کارآزمایی بالینی کنترل شده split mouth بر روی 13 بیمار نیازمند افزایش عرض لثه کراتینیزه بر روی دندان های قرینه فک پایین به صورت مارجینال انجام گرفت. در دندان های مورد بررسی به طور تصادفی از پیوند آزاد لثه (شاهد) AlloDerm® (مورد) استفاده گردید. عرض لثه کراتینیزه قبل از جراحی و در ماه های اول و سوم بعد از جراحی اندازه گیری و ثبت شد. داده های نتایج با روش آماری paired t test مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. بعد از گذشت سه ماه از انجام پیوند، از بافت لثه ترمیم یافته در سمت شاهد و مورد بیوپسی به ابعاد 3×2 میلی متر تهیه شد. بیوپسی حاصله در محلول فرمالین 10 درصد به آزمایشگاه پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل گردید. پس از طی مراحل آزمایشگاهی، یافته های به دست آمده از میکروسکوپ نوری از نظر خصوصیات در سمت مورد و شاهد با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    در گروه FGG افزایش عرض لثه کراتینیزه سه ماه بعد از درمان 9/0±1/6 میلی متر و در گروه الودرم 8/0±3/3 میلی متر گزارش گردید (05/0>p). میزان انقباض پیوند در گروهFGG 9/0±39 درصد و در گروه الودرم 8/0±67 درصد بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    استفاده از آلودرم برای افزایش عرض لثه کراتینیزه تاثیر کمتری نسبت به پیوند آزاد لثه دارد ولی از نظر زیبایی دارای نتایج قابل قبول تری می باشد.
    کلیدواژگان: لثه، پیوند آزاد لثه، اسلولار درمال
  • غزال آرش راد، کاوه سیدان، کاظم مرشدی، مانی آرش راد صفحه 132
    سابقه و هدف
    اخیرا تکنیک های پیشرفته ای برای ساخت رستوریشن های تمام سرامیکی معرفی شده اند. با توجه به این که عدم تطابق لبه ای در نهایت باعث شکست پروتز می گردد، لزوم بررسی تطابق مارژینال سیستم های جدید مشخص می شود. هدف از این تحقیق مقایسه تطابق مارژینال روکش های زیرکونیایی Cercon با کراون های متال سرامیک بود.
    مواد و روش ها
    در تحقیق تجربی حاضر، عدم تطابق لبه ای سیستم تمام سرامیکی Cercon و گروه کنترل کراون های متال سرامیک به صورت لابراتوری با اندازه گیری میزان گپ موجود بین کراون ها و دندان تراش خورده انجام گردید. 10 عدد کراون برای هر روش روی یک سانترال ماگزیلای کشیده شده با تراش چمفر ساخته شدند. تطابق لبه ای در چهار نقطه مشخص شده روی دندان تراش خورده، قبل و بعد از پرسلن گذاری توسط استریومیکروسکوپ بررسی گردید. حداکثر میزان گپ قابل قبول 120 میکرون در نظر گرفته شد. از شاخص های آماری میانگین، انحراف معیار و آزمون ناپارامتری Kruskal-Wallis وآزمون دو به دوی Mann-Whitney برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    مارژینال گپ کوپینگ های متال قبل از پرسلن گذاری (5/5 ±)μm 7/8 و بعد از پخت (5 ±)μm9/8 و کوپینگ های زیرکونیایی قبل از پخت پرسلن (5/28±) μm 5/30 و بعد از پخت (1/24±) μm3/31 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    سیستم CAD/CAM Cercon تطابق مارژینال قابل قبول ولی غیرقابل مقایسه با روکش های متال سرامیک دارد و سیکل های پخت پرسلن باعث تغییر قابل ملاحظه ای در تطابق مارژینال روکش های متال سرامیک و تمام سرامیکی Cercon نمی شوند.
    کلیدواژگان: دقت، تطابق مارجینال، زیرکونیا، CAD، CAM
  • الهه وحید دستجردی، سعیده صدر، امیر قاسمی، محمد جواد خرازی فرد صفحه 142
    سابقه و هدف
    جهت سمان کردن بندهای ارتودنسی از سمان های مختلفی استفاده می شود. در مورد این سمان ها حساسیت حین مراحل سخت شدن، همچنین، حلالیت و تجزیه سمان بعد از مرحله سخت شدن مطرح می باشد. هر یک از این موارد خود باعث از دست دادن اتصال بین بند و دندان شده، افزایش احتمال پوسیدگی و دکلسیفیکاسیون را منجر می گردد. هدف از این مطالعه بررسی میزان تغییرات وزنی سمان های گلاس آینومر مختلف مورد استفاده در ارتودنسی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 3 نوع سمان گلاس آینومر در آزمایشگاه مواد دندانی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی انجام گرفت. نمونه ها براساس شاخص شماره ADA8 دسته بندی شده، داده های به دست آمده به وسیله بالانس الکترونیکی آنالیز شدند. در نهایت، نتیجه تغییرات وزنی پس از غوطه وری در آب برای 6 هفته با استفاده از آزمون Repeated Mature ANOVA توسط برنامه آماری SPSS تجزیه تحلیل گردید.
    یافته ها
    میزان تفاوت وزن در زمان های مختلف بین سمان های گلاس آینومر اختلاف معناداری را نشان داد (001/0P<)، به گونه ای که این میزان در گلاس آینومر آریادنت بیشترین تفاوت را داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان تغییرات وزنی در سمان گلاس آینومر آریادنت به طور معناداری بیشتر از دو سمان دیگر بود.
    کلیدواژگان: تغییرات وزنی، سمان گلاس آینومر، بند ارتودنسی
  • نوشین جلایر نادری، فرخ تیرگری، مهدی عاشوری، محمد جواد خرازی فرد، اعظم نجاتیان صفحه 148
    سابقه و هدف
    کندروما و کندروسارکوما با درجه تمایز بالا، نمای هیستوپاتولوژیک بسیار مشابهی دارند. علیرغم این شباهت، ماهیت بیولوژیک این دو تومور متفاوت است. اشتباه در تشخیص دقیق پاتولوژیک این دو ضایعه سبب می شود طرح درمان بیماران با اشکال مواجه شود و در صورت تشخیص اشتباه، ناخواسته بیماران تحت جراحی وسیع قرار گیرند. در این زمینه، نقش نشانگرهای ایمونوهیستوشیمیایی در تشخیص افتراقی تومورهای غضروفی مورد توجه می باشد. هدف از این مطالعه بررسی افتراق هیستوپاتولوژیک کندروما و کندروسارکومای با درجه تمایز بالا با استفاده از نشانگر Bcl-2 به روش ایمونوهیستوشیمیایی و بدست آوردنCut off point مناسب بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به روش توصیفی-تحلیلی گذشته نگر انجام گرفت. جامعه آماری پرونده های هیستوپاتولوژیک بایگانی بخش پاتولوژی انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی تهران در محدوده سال های 1370 تا 1385 بود. از میان پرونده های مذکور، تمامی موارد تشخیص داده شده با عناوین کندروما و کندروسارکوما با تمایز خوب جدا شدند. 6 عدد کندروما و 11 عدد کندروسارکوم با تمایز خوب در مطالعه وارد شدند. بلوک های پارافینه این نمونه ها تحت رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی با نشانگر Bcl-2 قرار گرفتند. شاخص رده بندی هر تومور بدین ترتیب محاسبه گردید: تعداد سلول های تومورال رنگ شده تقسیم بر 1000 کندروسیت. میانگین شاخص رده بندی گروه های کندروما و کندروسارکومامحاسبه شد. آزمونT جهت آنالیز آماری مطالعه مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین شاخص رده بندی در گروه کندروما 12/7±72/17 و در گروه کندروسارکوما 32/12±19/37 بود. اختلاف معناداری بین میانگین شاخص رده بندی دو گروه مشاهده شد (004/0=p). سطح زیر منحنی ROC برابر 886/0 واحد به دست آمد. میزان Cut off point برابر 30 با ویژگی 100% و حساسیت 8/81% به عنوان Cut off point مناسب در نظر گرفته شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که Bcl-2نشانگر مناسبی در تشخیص افتراقی کندروم از کندروسارکوم با تمایز خوب می باشد.
    کلیدواژگان: کندروما، کندروسارکوم با تمایز خوب، Bcl، 2
  • امیر قاسمی، ژینوس موسوی، وقارالدین اخوان زنجانی، طاهره ملانیا، نسیم موسوی صفحه 154
    سابقه و هدف
    از آنجائیکه چسبندگی به عاج مرطوب بسیار پیچیده می باشد، مطالعه حاضر با هدف مقایسه استحکام باند به عاج مرطوب در دو سیستم چسبنده عاجی نسل پنجم با سه روش متفاوت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، هجده دندان مولر سوم انسانی سالم انتخاب گردیدند. سطوح صاف عاجی با کاغذ سیلیکون کارباید برای ایجاد لایه اسمیر آماده شدند. دندان ها به صورت تصادفی به شش گروه (هر گروه 3 دندان) تقسیم و سطوح عاجی با اسید فسفریک اچ و شسته شدند. از دو سیستم چسبنده عاجی نسل پنجم One Step و Opti Band Solo Plus در سه وضعیت مرطوب خشک کردن با پنبه ((Blot Dry، مرطوب سازی مجدد عاج (Rewet) و کاربرد عامل چسبنده عاجی قبل و بعد از خشک کردن عاج اچ شده با پوار هوا استفاده و دندان ها با کامپوزیت ترمیم گردیدند. دندان ها در جهت محور x و y برش داده شدند. استحکام باند نمونه ها تعیین و با آزمون های student t، آنالیز واریانس یک طرفه و Tukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    استحکام باند ریزکششی در استفاده از سیستم One Step به همراه خشک کردن با پنبه، مرطوب سازی مجدد عاج و کاربرد عامل چسبنده عاجی قبل و بعد از خشک کردن به ترتیب برابر 59/17، 42/20، 22/27 مگاپاسکال و در کاربرد سیستم چسبنده Opti Bond Solo Plus در همین روش ها به ترتیب برابر 74/18، 63/18 و 67/16 مگاپاسکال به دست آمد. استحکام باند در گروه هایOne Step به طور معنی داری بیشتر از نمونه های Opti Band Solo Plus بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد استفاده از روش های مختلف باندینگ اثری در میزان استحکام ریزکششی باند نداشته، ولی نوع باند موثر می باشد.
    کلیدواژگان: استحکام باند ریزکششی، تکنیک باندینگ، سیستم چسبنده عاجی
  • آزیتا تهرانچی، بهرام کاظمی، مسعود سیفی، الهه محجوب صفحه 160
    سابقه و هدف
    شکاف لب و کام یکی از نواقص شایع مادرزادی است که عوارض فردی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری به دنبال دارد. ژن های متعددی در زمینه سازی این بیماری درگیر شناخته شده اند که یکی از مطرح ترین آنها TGFβ3 می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مورد-شاهدی حاضر، DNA از خون محیطی 40 فرد مبتلا به شکاف لب با یا بدون شکاف کام و 50 فرد سالم از طبقه اجتماعی مشابه استخراج گردید. Genotyping نمونه PCR شده در محل اگزون 3 ژن TGFβ3 با استفاده از روشDNA Restriction Digestion و به وسیله آنزیم های HaeIII و HinfI انجام شد.
    یافته ها
    الکتروفورز محصول PCR هضم شده نمونه ها تنها یک واریانت نادر را در یکی از افراد مبتلا نشان داد و سایر موارد مشابه هم بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، پلی مورفیسمی برای ژن TGFβ3 یافت نگردید. در نتیجه، در نژاد ایرانی ارتباطی بین پلی مورفیسم این ژن و ناهنجاری شکاف لب و کام وجود ندارد.
    کلیدواژگان: شکاف کام و لب، رابطه، ژن TGFβ3
  • زیبا ملکی، حسن عشایری، سیده زهرا جعفری، کاوه علوی، سمیه عظیمی صفحه 165
    سابقه و هدف
    یکی از عوامل عدم مراجعه به موقع افراد به دندانپزشکی، ترس و اضطراب از دندانپزشکی است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر موسیقی «باران عشق» بر کاهش اضطراب دندانپزشکی در مراجعین یک مطب دندانپزشکی حین معالجه ریشه دندان بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 100 نفر مراجعه کننده به یک مطب خصوصی برای معالجه ریشه دندان مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به روش تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه مورد، حین معالجه از موسیقی باران عشق استفاده شد و در گروه شاهد معالجه ریشه بدون موسیقی انجام گردید. برای تعیین اضطراب بیمار از پرسشنامه های فوبیای دندانپزشکی اضطراب کتل، معیار خطی آنالوگ (VAS) و فشار خون استفاده شد که دو مورد آخر 5 دقیقه قبل و بعد از معالجه ثبت شدند. نتایج با استفاده از آزمون های رگرسیون چندمتغیره خطی، رگرسیون لجستیک، آنالیز واریانس دوطرفه با طرح مخلوط، آزمون T و آزمون مجذور تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی افراد پیش از شروع مطالعه، توسط مقیاس صفت-حالت اضطراب کتل، بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد. میانگین نمره فوبیای دندانپزشکی در گروه موسیقی 0/21±1/46 و در گروه شاهد 9/21±7/44 بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان نمی داد (322/0=t؛ 748/0=p). در ارزیابی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک افراد پیش و پس از مداخله، تفاوت آماری معنی داری میان دو گروه دیده نشد. میانگین شدت اضطراب برمبنای یک مقیاس چشمی آنالوگ (VAS، سانتی متر) پیش از مداخله (201/1=t؛ 232/0=p) تفاوت آماری معنی داری نشان نداد، اما پس از آن، بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری دیده شد (737/4=t؛ 001/0>p). میانگین کاهش اضطراب در گروه موسیقی 6/2±3/2 (میانه 6/1، دامنه 2/5- تا 0/8) و در گروه شاهد 9/2±8/0 بود. به این ترتیب اضطراب در گروه موسیقی بیش از گروه شاهد کاهش یافته بود (842/0=t، 005/0=p).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه موسیقی باران عشق، اضطراب ذهنی را به طور معنی داری کاهش داده بود، اما بر روی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک افراد اثر چشم گیری نداشت.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، اضطراب دندانپزشکی، اندودنتیکس، ترس از دندانپزشکی
  • مریم بهاروند، نسرین رفیعیان، صدیقه بختیاری صفحه 172
    سابقه و هدف
    سندرم سوزش دهان (burning mouth syndrome: BMS) اختلالی است مزمن که در آن، بیمار از احساس درد و سوزش در دهان شکایت دارد ولی مخاط دهان به نظر سالم می رسد و هیچ تظاهر کلینیکی یا یافته لابراتواری در ارتباط با آن موجود نیست. شیوع BMS از 1% تا 15% گزارش شده است و در زنان 7 مرتبه بیشتر از مردان رخ می دهد. BMSاکثرا بعد از یائسگی در دهه 4 تا 6 زندگی ایجاد می شود. سندرم سوزش دهان دردناک است و بر روی کیفیت زندگی بیمار تاثیر منفی می گذارد. پاتوفیزیولوژی بیماری هنوز ناشناخته است؛ و با وجود انواع روش های درمانی مطرح، هنوز توافق عمومی در مورد درمان BMS وجود ندارد. در بیشتر مواقع بیمار با شکایت از سوزشی که توجیه خاصی ندارد، از یک پزشک به پزشکی دیگر ارجاع داده می شود بدون اینکه درمان موثری دریافت نماید و این باعث ایجاد فشار روانی و عاطفی زیادی برای بیمار می گردد و ممکن است به درمان های اضافه و اشتباه منجر گردد. این مطالعه با هدف مروری بر اطلاعات جدید در مورد علل احتمالی BMS و پاتوفیزیولوژی و روش های درمانی جدید این بیماری صورت پذیرفت.
    مرور مقالات: در این مقاله مروری از مقالات انگلیسی زبان منتشر شده در سایت های Cochrane Library،Elseveier و Embase بین سال های 1986 تا 2008 استفاده شد. این مطالعات شامل تحقیقات انجام شده به صورت مقطعی، طولی و اپیدمیولوژیک بودند. همچنین، پایان نامه های مرتبط باBMS طی سال های 1384-1385، مجلات داخلی از جمله مجله دندانپزشکی تهران و کتب مرجع مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقالات مطالعه شده، اگر چه علت سندرم سوزش دهان ناشناخته است ولی برخی عوامل موضعی و سیستمیک و روانی می توانند باعث تشدید این اختلال گردند. در نتیجه، علاوه بر دارودرمانی به صورت موضعی و سیستمیک، حذف عوامل احتمالی در ایجاد و تشدید علائم، روش های شناخت درمانی و رفتاردرمانی) therapy (behavior cognitive می تواند در کنترل سندرم سوزش دهان موثر باشد. با توجه به مولتی فاکتوریال بودن علت سندرم سوزش دهان برای تشخیص صحیح به تاریخچه گیری مناسب و معاینات دهانی دقیق نیاز است و درمان این بیماران باید بر اساس شرایط هر فرد تعیین گردد.
    کلیدواژگان: سندرم سوزش دهان، stomatodynia، Stomatopyrosis، Oral pain
  • ارزشیابی با استانداردهای مطلوب: راهنما و دستورالعمل یا قواعدی برای تهیه سوالات چند گزینه ای
    سیدجلیل صدر صفحه 181
|
  • Zohre Tabibzadeh Nouri, Dr. Marjan Semsarha Page 124
    Background And Aim
    Considering the existence of recognized complication following free gingival graft as well as a lot of reports referring to use of Alloderm for increasing the keratinized gingival width, the aim of this study was to compare the outcome of two mentioned surgical methods among patients referred to Dental Faculty, Shahid Beheshti University.
    Materials and Methods
    In this controlled clinical trial and Split Mouth study, conducted on 13 patients requiring to increase keratinized gingival width, the studied teeth divided randomly into control (free gingival graft) and case (AlloDerm®) groups. Keratinized gingival width was measured before surgery and in the first and third month post surgery. Data were subjected to paired t tests. Three month after grafting, a 2×3 mm biopsy of gingival tissue was obtained from the control and case side and sent pathology laboratory in 10% formalin solution after fixing and hydrating and preparing microscopic specimen, the gingival biopsy was dyed with H&E, then the data from light microscopic evaluation was compared between case and control side.
    Results
    FGG and AlloDerm® techniques resulted in an increased keratinized gingival width (6.1±0.9 versus 3.3±0.8 respectively) (p<0.05) the amount of contraction in third month were (39±0.9% versus 67±0.8% respectively) (p<0.05).
    Conclusion
    The AlloDerm® was less effective and less predictable than the free gingival graft in terms of increasing keratinized gingival width due to considerable shrinkage. The esthetic results using AlloDerm® might be better than those using free gingival graft.
  • Ghazal Arash Rad, Dr. Kaveh Seyyedan, Dr. Kazem Morshedi, Dr. Mani Arash Rad Page 132
    Background And Aim
    Nowadays many developed all ceramic laboratory systems are introduced to dentistry and Marginal adaptation is an important factor in longtime clinical success. The purpose of this study was to compare the marginal adaptation of the Cercon all-ceramic crowns with metal -ceramic crowns.
    Materials and Methods
    The In vitro marginal discrepancy of Cercon crowns and a control group of metal-ceramic restorations were evaluated and compared by measuring the gap dimension between the crowns and prepared tooth. The crowns were made for 1 extracted maxillary central incisor prepared with chamfer margin. Ten crowns per system were fabricated. Crown measurements were recorded with a stereomicroscope, at 4 points on prepared tooth. The criterion of 120 micron was used as the maximum clinically acceptable marginal gap. Mean gap dimensions and standard deviation were calculated for marginal opening. The data were analyzed with Kruskal-Wallis test & Mann-Whitney test.
    Results
    Mean gap and standard deviations at the marginal opening for the incisor crowns were 8.7 μm (±5.5) before applying porcelain an 8.9μm (±5) for control, 30.5μm (±28.5) & 31.3μm (±24.1) for Cercon group before and after applying porcelain, compared with the control group, the Cercon group had significantly bigger marginal discrepancies (p<0.05).
    Conclusion
    Within the limitation of this study, the marginal gaps were all within the clinically acceptable standard but the Cercon group had significantly bigger marginal discrepancies. The marginal gap of the control group and the Cercon crowns were not affected by porcelain firing cycles.
  • Elahe Vahid Dastjerdi, Dr. Saeede Sadr, Dr. Amir Ghasemi, Dr. Mohammad Javad Kharrazifard Page 142
    Background And Aim
    Different cements are used to attach orthodontic bands which require special considerations in terms of technique sensitivity during setting reaction, water solubility and decomposition over time each of which may result in attachment failure, decalcification and caries in long term. This study was designed to assess the weight changes of different Glass Ionomer cements used in orthodontics.
    Materials and Methods
    An experimental study was designed to compare three available glass ionomere cements in the department of dental materials, SBMU School of Dentistry, Tehran, Iran. The cements were categorized according to ADA 8 index and the data were analyzed with electronic balance. Weight variations were recorded after 6 weeks floating the samples in water and data were subjected to analysis using Repeated mature ANOVA test.
    Results
    The results yielded significant differences in weight variations among different glass ionomer cements over time with Ariadent showing the most variations.
    Conclusion
    It is concluded that Ariadent displays greater weight variations over time compared to other conventional glass ionomeres.
  • Nooshin Jalayer Naderi, Dr. Farrokh Tirgary, Dr. Mahdi Ashouri, Dr. Mohammad Javad Kharrazifard, Dr. Azam Nejatian Page 148
    Background And Aim
    Chondroma and well-differentiated chondrosarcoma have very similar histopathologic features. In spite of this similarity, their biologic behavior is different. Pathologic misdiagnosis leads to inaccurate treatment plan and unwanted wide surgery. The role of immunohistochemical markers in differential diagnosis of chondroid tumors have considered. The aim of this study was histopathologic differentiation between chondroma and well-differentiated chondrosarcomas by using Bcl-2 marker with immunohistochemical method and determination a proper Cut off point.
    Materials and Methods
    The study was descriptive, analytical retrospective one. The histopathologic records with chondroma and well-differentiated chondrosarcoma diagnosis were obtained from pathology Dept., Cancer Institute, Imam Khomini hospital from 1370 to 1385. 6 chondroma and 11 well-differentiated chondrosarcoma were retrieved. The formalin – fixed paraffinized blocks were examined immunohistochemically for Bcl-2 expression. The labeling Index (LI= stained tumoral cells /1000 chondrocytes) were calculated for each tumor. The mean of LI for chondroma and well-differentiated chondrosarcoma groups were obtained. T test was used for statistical analysis.
    Results
    The LI mean of chondroma and well-differentiated chondrosarcoma were 17.72±7.12 and 37.19±12.32, respectively. The Bcl-2 expression between two groups was statistically significant (P=0.004). The ROC curve was obtained as 0.886. The Cut off point=30 were considered with 100% specificity and 81.8% sensitivity.
    Conclusion
    Bcl-2 is a proper, significant marker for chondroma vs. well-differentiated chondrosarcoma diagnosis.
  • Dr. Zhinus Mousavi, Dr. Vaghareddin Akhavan Zanjani, Dr. Tahere Mollania, Dr. Nasim Mousavi Page 154
    Background And Aim
    Bonding to wet dentin is faced with some difficulties. The purpose of the present study was to compare the microtensile bond strength to wet dentin in two systems of fifth generation dentin bonding under three different methods.
    Materials and Methods
    In this invtro study, 18 human third molars were provided and dentin surfaces using carbide silicone paper were prepared and the teeth were randomly assigned to six groups. The teeth surfaces were etched by phosphoric acid and washed. Two systems of fifth generation dentin bonding one step (acetone – based) and opti Band solo plus (ethanole based) were used with three wet conditions of Blot dry and rewet for 15 s with distilled water and dentin bonding using before and after drying etched dentin with air drying. The teeth were filled by resin composite. The teeth will be cut in x and y axis and microtensile bond strength of cut samples were recorded and analyzed by one-way ANOVA, Tukey and student t tests.
    Results
    Microtensile bond strength of specimens using One Step adhesive was 17.59, 20.42 and 27.22 using blot dry, rewetting and adhesive application before and after drying respectively. The values for Opti Bond Solo Plus were 18.74, 18.63 and 16.67 using the wet bonding techniques respectively. Microtensile bond strength of One Step specimens was significantly higher than Opti Bond Solo Plus specimens.
    Conclusion
    Different bonding techniques did not significantly influence the bond strength. However, the type of bonding was effective.
  • Azita Tehranchi, Dr. Bahram Kazemi, Dr. Elahe Mahjoub Page 160
    Background And Aim
    Cleft lip and palate is one of the most common congenital diseases which have many individual, social and economical impacts. This study has been performed in Iran in order to identify if genetic factors. Such as mutant TGFβ3 are effective in creating this abnormality in Iran or not.
    Materials and Methods
    DNAs were extracted from the blood sample of 40 nonsyndromic cleft lip and palate patients and 50 unaffected controls. PCR samples were genotyped in exon TGFβ3 by DNA restriction digestion method using Hae III and Hinf I restriction enzymes.
    Results
    By electrophoreses of samples only one rare Polymorphism variant was recognized, and all the rest was the same.
    Conclusion
    There is no association between polymorphic TGFβ3 and cleft lip and palate in Iranian population.
  • Dr. Ziba Maleki, Dr. Hassan Ashayeri, Dr. Seyyede Zahra Jafari, Dr. Kave Alavi, Dr. Somayye Azimi Page 165
    Background And Aim
    Dental phobia is one of the reasons which prohibit patients from referring to dentistry on time. The aim of this study was to assess the effect of music (rain of love) on decreasing dental phobia during root canal therapy among the patients of a dental office.
    Materials and Methods
    In this clinical trial, 100 patients who were referred to a dental office for RCT were evaluated. The patients were randomly selected and divided into two groups. The music was solely played for the case group. To determine patient's anxiety, a dentistry phobia questionnaire, i.e. kattle anxiety questionnaire was utilized. VAS and BP were also checked in two intervals, 5 minutes before and after treatment. We used multifactor linear regression, logistic regression, analysis variance with bilateral mixed shape, T test and chi-square test for analyzing data.
    Results
    The results at the start of the study, did not reveal any statistically significant difference between the two groups. The average grade of dental phobia in the music group was 46.1±21.5 in descriptive scale and in the control group was 44.7±21.9 which failed to show any significant difference statistically (p=0.748, t=0.322). Furthermore, there was no significant difference in systolic and diastolic pressure rate before and after the interference. Differences between average grade of anxiety among groups according to (VAS-Cm) before the interference was not statistically significant (p=0.232, t=1.201), but after that it was (p<0.001, t=4.737). The average rate of anxiety decrease in the music group and the central group was 2.3±2.6 and 2.9±0.8 respectively. According to the results, there was greater anxiety in the case group (p=0.005, t=0.842).
    Conclusion
    This study showed that music was effective in decreasing subjective anxiety but it didnt any special effect on the systolic and diastolic blood pressure.
  • Maryam Baharvand, Dr. Nasrin Rafieian, Sedighe Bakhtiari Page 172
    Background And Aim
    Burning mouth syndrome (BMS) is a chronic burning pain, usually in the absence of clinical and laboratory findings. The prevalence of this disorder in the general population is estimated to be 1% to 15%. It particularly affects the middle-aged persons, and women are involved 7 times more frequency than men especially after menopause. BMS patients complain from moderate to severe burning sensation that can effect on their life quality. There has been no clear consensus on its etiology. Most often patients with inexplicable oral complaints are referred from one health care professional to another without effective management. This approach cause significant emotional impact on patients. Although information about treatment modality of BMS remains limited, the present article provides update information about BMS, including possible etiological factors, Pathophysiology and current treatment choices. Review Articles: Literature was searched Medline, Elseveier, Embase, and Cochrane Library from 1986 to 2008. Any articles in English (clinical trials, cross sectional, longitudinal and epidemiological studies) were included. Meanwhile, theses for the degree of DDS in Shahid Beheshti and Azad dental faculties about BMS and textbooks were reviewed thoroughly.
    Results
    Although BMS is of unknown etiology but various local, psychological and systemic factors can trigger or exacerbate this disorder. Systemic or local drugs may be mandatory to treat BMS. It is important to resolve any risk factor or cognitive-behavior therapy in management of BMS.
    Conclusion
    Appropriate diagnosis is necessary for management of BMS and several treatment protocols should be used simultaneously to improve pain and burning.